torsdag 1 januari 2015

Isfiske 30/12

Det har varit kallt nu ett bra tag med grader ner till -13 vissa nätter så har isen lagt sig på de flesta stället ute på havet. Idag beslutade jag och Jens att vi skulle låta båten vila och försöka oss på det här med att isfiska, det var första gången för oss båda så vi var väldigt förväntansfulla på hur dagen skulle komma att bli. Tydligen så har Jens farsgubbe varit ute på isarna för många är sen och gladeligen lånade ut sina inte så "up to date" grejer. Men det var både isborr, en väska full med isfiskespön lina och t om. en gammal tidning från 1980, det var väldigt intressant läsning... ;)

Jens hade en kompis som gav oss tillåtelse att prova fiska i en sjö norr om Rödeby där Jens vet finns både stor gädda och abborre, så det gjorde ju saken lättare att bli ännu mer taggad. Jens hämtade upp mig hemma på förmiddagen och innan vi åkte uppåt så landade vi på Jaktia i Lyckeby för att inhandla lite förnödigheter bestående av lite jiggar o jiggskallar.

Väl på plats så möttes vi av en lagom stor sjö med både grund, och djuphålor enl Jens tidigare erfarenhet. Så vi väntade inte så länge utan satte borren i isen omgående!


Vi var lite oroliga först för att isen inte skulle vara tillräckligt tjock för att hålla 2 pers. Men när första hålet nästan var färdigborrat så var isen cirka 10-15cm tjock på alla ställen vi borrade på.


5-6 hål borrades som vi sedan pilkade i, men det var svårare än vad vi trodde. För vi kammade noll när vi hade fiskat ett par timmar. Men vi åkte inte hem besvikna för nu hade vi mer erfarenhet lagrade i våra ryggsäckar tills nästa gång isen vill komma och hälsa på.
Vi hade en väldigt skön dag, med lagom mulet och näst intill vindstilla väder.

Vi gjorde även ett tappert försök att filma under vattnet längst botten, så vi riggade en actionkamera och en ficklampa med silvertejp och flätlina som vi sedan sänkte ner i ett av de borrade hålen i isen, det var väl både bra och dåligt, det som var bra var att vi nu vet att kameran är vattentät, men inte ficklampan för den tog in massa vatten. Och videorna blev mörka, och suddiga. Men men, vi kommer göra fler försök framöver, var så säkra på de! ;)

Här kommer lite samlade bilder som sammanfattar dagen:








Skitfiske! /Martin & Jens

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar