lördag 29 november 2014

Karlskrona Pike Open.

Klockan ringde 05.15. Alldeles för tidigt på morgonen kan man tycka, men inte om man är sportfiskare. Idag var dagen med stort D, med andra ord tävlingen Karlskrona Pike Open som Jag (Martin) och Jens skulle hålla i, så det var bara att masa sig upp ur sängen, in i köket o slå på kaffet och packa ner det sista man skulle ha med sig. Jens kom och hämtade mig vid prick 06.00, ut till hästö för att packa ner mätbrädor och startbrev i båt o bil, sen bar det av till startplatsen som hölls vid Preem Blåport. När vi höll på att packa ut mätbrädorna började de tävlande teamen att droppa in. Anmälningen gick snabbt och smidigt så vid 08 körde vi det snabba startmötet innan vi släppte startbomben.

Jag o Jens hade en plan att fiska väldigt långt in i vikarna eftersom det var väldigt kallt i vattnet, men med det väldiga lågvattnet som varit nu ett tag i Karlskrona så var det lättare sagt än gjort. I dom grundare vikarna vi lyckades ta oss in i var det endast 1.6 grader +, vilket i sin tur inte gav oss någon speciell fiske lycka. Vi landade ganska omgående 2 snipor så vi trodde att vi hade landat på rätt spot. Men icke. Vi nötte på och tillslut valde vi att byta ställe till ett ställe där vad vi tror ej så många har fiskat förut. Jens var lite frysen i fejset av att köra båten i full speta så han tyckte det var på tiden att spöka ut sig en stund för att skydda ansiktet. Här har ni resultatet av det:


Väl framme på spotten så var vi väldigt förhoppningsfulla och jovisst, vi såg massor med puffar överallt. Men pga omständigheterna med kall temp och lågvatten så gav det endast en liten snipa som valde att kliva av efter ett missat mothugg.

Solen började titta fram mellan molnen och då passade vi på att suga i oss lite D vitaminer o köra en längre lunch för att planera nästa steg, eftersom klockan började bli ganska mycket.

Jens rattade båten till ett ställe vi haft mycket kontakter o mängdfiske förut, och efter ett par kast så skriker Jens att "nu jävlar har jag något stort på gång, fixa fram håven!!". Sagt och gjort, jag slänger upp håven och gör en kanon insats gör en fin håvning av en mycket fin madam vid namn fru gädda.
Vår enda mätbara. Hon gav oss ett mått på 94cm och vägde blygsamma 5kg, dvs väldigt mager dam.



Vi uppmärksammade att denna gäddan hade väldigt mycket fiskegarn runt käftarna, så det misstänks att hon har varit fast i någon form av nät ett tag, för hon var även skadad vid sidan av munnen där det skavts sönder.



Efter vägning och mätning så fick hon vila upp sig i håven, sen så hjälpte vi henne bort med allt som inte skulle vara i munnen, sen så fick hon simma tillbaka pigg o kry o kanske tillome lite tacksam för att inte ha kvar garnet i munnen. Vilken härlig känsla som spred sig i båten när man vet att denna gädda kommer kunna simma vidare och generera flera stora gädd damer! :)

Dags att avsluta fisket för dagen och åka inåt land, tävlingen avslutades kl 16.00 och då var alla lagen avbockade. Efter en stunds räknande och bildredovisningar med hjälp av Anders Brammesjö från Lyckeby Sportfiskeförening. När allt var kontrollerat så blev resultatet:

1:a plats i teamtävlingen gick till Kalmarsund Sportfiske Team 2 (totalt 436cm):



2:a plats i teamtävlingen gick till Team A2S (totalt 416cm):


3:e plats i teamtävlingen gick till Team Fiskedask (totalt 391cm):


Längsta gädda, delad förstaplats:

Anders & Mathias


Mathias Hentzell, 106cm, 10.25kg.

Anders Brammesjö, 106cm, 8.4kg.

Och avslutningsvis så får vi inte glömma att ge ett stort tack till våran huvudsponsor som bidrog till många fina priser. Tack Mikael Pålsson och Jaktia Karlskrona!


Tack alla 18 team (42 deltagare) som deltog, hoppas ni tyckte att denna tävlingen var rolig och vill återkomma på nästa tävling! Skriv gärna någon kommentar om ni har någon synpunkt på vad som var bra och vad som kan förbättras till nästa gång! Vi ses på sjön.

Skitfiske!

/ Jens Hedlund & Martin Sölvelid, Team Gäddbiten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar