torsdag 1 januari 2015

Årets sista gäddpass 31/12

Eftersom vi lät båten vila under gårdagens isfiske så fick den sträcka på cylindrarna idag istället. Dagen till ära så hade vi Alexander Ek från Team Pike Passion med oss i båten, en grabb som har många meters och 10+ gäddor på samvetet. Med hans fiskeerfarenhet och hur vädret såg ut så kände vi att det borde bli ett bra fiskepass.

Vi allihopa möttes vid Jens båt, jag kom något senare än Jens och Alexander så dom hade redan förberett allt. Så när jag kom så var det bara att hoppa i båten och vi bar iväg till preem för lite påfyllning av soppa.

Sagt och gjort, båten var fulltankar och Jens girar mot första fiskestället, där en båt redan tagit den spotten vi tänkt fiska av. Men vi gav oss inte utan vi la oss bara på en annan del av stället. 1, 2 och 3 beten i vattnet. Vi fiskade av ett bra område en längre stund och det enda vi kom i närheten av var en gädda som var lite småintresserad av min Pig Shad i motoroil färg, men valde att simma vidare när betet närmade sig båten. Inga fler kontakter, inga fler följen på den platsen så vi gasade vidare till ett par ställen vi trodde skulle vara heta, och att isen hade försvunnit då det varit plussgrader under natten, men vi var nog lite för spralliga för när vi dundrade in på det andra stället så fick vi vända pga just att isen låg kvar och eftersom isen börjat smälta så låg det vatten uppepå isen som nästan lurade ögat att det bara fanns vatten. Men tur att vi har vältränade ögon ;).

Tyvärr så var det samma visa som gårdagen, det var bara kontakterna i början av dagen, resten var kall, blåsig och gäddtomt. Så Jens styrde tillbaka båten mot Hästö för att avsluta fiskedagen.

Lite uppdateringar om båten! Jens hade lagt den kreativa sidan till och äntligen svetsat till kastdäcket och även lyckats skruva fast det så det inte ska kunna röra sig när man dundrar fram över vågorna.
Han passade även på att byta batteri, dra om elen och montera en ljusramp fram på båten för att det ska underlätta på kvällarna när det blir sådär bålamörkt.





Vi på Team Gäddbiten tackar för detta fiskeåret, och hoppas att nästa år kommer bjuda på många PBn och många tävlingar!

Gott nytt, god fortsättning och skitfiske!

Martin &Jens

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar